Nagyvilág

Kiengedték Hillary Clintont

Hillary-Clinton(210x140)(1).jpg (hillary clinton, )
Hillary-Clinton(210x140)(1).jpg (hillary clinton, )

Hazamehetett a kórházból az amerikai külügyminiszter, miután négy napon át egy, a fejében talált vérrög miatt kezelték.

A külügyminiszter férje, Bill Clinton volt amerikai elnök és lányuk, Chelsea társaságában hagyta el a New York-i Presbiteriánus Kórházat, ahová azért szállították be vasárnap, mert a koponyájában, az egyik füle mögött vérrögöt találtak.

Az amerikai diplomácia vezetője december 7. óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. A vérrög egy december közepén elszenvedett agyrázkódás következménye, ami akkor történt, amikor egy vírusos gyomor-megbetegedés miatt elájult.
Az amerikai külügyminisztérium szerdai közleménye szerint Hillary Clinton orvosai bíznak páciensük teljes felépülésében.

Republikánus politikusok és egyes konzervatív médiaorgánumok az elmúlt napokban kételyeket fogalmaztak meg Clinton betegségével kapcsolatban. Felmerült részükről, hogy a külügyminiszter egészségi okokra hivatkozva próbálja elkerülni, hogy a kongresszusban tanúskodnia kelljen a bengázi amerikai konzulátus ellen elkövetett terrortámadás ügyében.

Clinton korábban – még jóval a 2011. szeptember 11-én lezajlott incidenst megelőzően – jelezte, hogy nem kíván Barack Obama második kabinetjének tagja lenni. Az elnök december végén John Kerry szenátort, volt demokrata elnökjelöltet jelölte a diplomáciai tárca élére.

Hillary Clinton egészségi állapota abból a szempontból is jelentőséggel bír, hogy a CNN-nek az elmúlt napokban közzétett közvélemény-kutatása szerint jelenleg ő a legesélyesebb arra, hogy négy év múlva az Egyesült Államok elnöke lehessen. A politikusasszony 2016-ban 69 éves lesz.
Clintont 1998-ban, még first lady korában egy, a lábában talált vérrög miatt már kezelték véralvadásgátlóval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik