Nagyvilág

Bármiről hajlandó lemondani Berlusconi

Engedményekkel csábítja az Északi Ligát.

Silvio Berlusconi hajlandó lemondani a kormányfői posztról, ha pártja (a Szabadság Népe – PdL) és a jobboldali populista Északi Liga (LN) szövetsége győzelmet arat a februári parlamenti választásokon.

„Számomra nem jelent problémát, ha nem leszek miniszterelnök. Szerepet játszhatok gazdasági vagy külügyminiszterként is a majdani kormányban – jelentette ki a 76 éves exkormányfő. Mint hozzátette, bármiről hajlandó lemondani, ha ezzel elősegítheti a PdL-LN sikerét és megakadályozhatja a Pierluigi Bersani vezette balközép tömb választási győzelmét.

Az interjúban Berlusconi magát a demokrácia és a szabadság “utolsó bástyájának” nevezte a baloldallal szemben. Egyúttal azt hangoztatta, mekkora „áldozat” részéről, hogy beszáll a választási hadjáratba. Mint fogalmazott, „politikailag befolyásolt” bírák minden eszközt bevetettek annak érdekében, hogy útját állják.

A veterán politikus mindent megtesz az Északi Ligával fennállt korábbi pártszövetség újraélesztése érdekében, ám a tárgyalások eddig nem sok eredményt hoztak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik