Nagyvilág

Többszáz áldozatot követelt a szilveszteri durrogtatás az olaszoknál

Olaszország, szilveszter (olaszország, szilveszter éjjel, petárda, )
Olaszország, szilveszter (olaszország, szilveszter éjjel, petárda, )

Itáliában ketten meghaltak, 360-an megsérültek petárdázás miatt.

A dél-olasz Campaniában két férfi életét vesztette és egész Olaszországban százhuszan sebesültek meg a szilveszter éjszakai petárdáktól.

A Nápoly közeli Casertában egy 52 éves étteremtulajdonost az általa meggyújtott petárda ölte meg. Beneventóban egy férfit az arcán találta el a kertjéből elindított szilveszteri rakéta.

Csak Nápoly városában nyolcvanketten sebesültek meg, közöttük 12 gyerek. A balesetek oka legtöbbször az volt, hogy kézben robbant fel az általában a feketepiacon beszerzett szerkezet. Nápoly utcáin hétfőn egy petárdákat szállító jármű is a levegőbe repült, hárman sebesültek meg, közöttük a jármű közelében haladó busz vezetője.

A legkeresettebb petárda egyébként Nápolyban a “spread” elnevezésű volt, vagyis az, amelyet a hosszú lejáratú államkötvények hozamkülönbségéről kereszteltek el. A Monti-kormány 2012-ben a spreadre hivatkozva vezette be megszorításait.

Rómában négyen szenvedtek súlyos kézsérülést, egy román bevándorlónak amputálni kellett egyik kézfejét. 
Hiába a még szilveszter éjszaka is folytatott szigorú rendőri ellenőrzés, amelyek során tonnaszámra foglaltak le petárdákat, Olaszországban nem sikerült csökkenteni a sebesültek számát.

A szardíniai Cagliari polgármestere megoldásként zéró toleranciát hirdetett, betiltotta a petárdákat.

Szlovákiában is volt halálos áldozata a szilveszteri robbantgatásnak, ideheza sokan megúszták kisebb-nagyobb sérülésekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik