Nagyvilág

Amerika megmenekült a szakadéktól

barack-obama(210x140)(3).jpg (barack obama, )
barack-obama(210x140)(3).jpg (barack obama, )

A határidő lejárta után, de megszavazták az USA költségvetését.

Az amerikai szenátus keddre virradóra elfogadta az úgynevezett “költségvetési szakadék” elkerüléséről szóló megállapodást.

A kongresszus felsőháza két órával az éjféli határidő lejárta után adta áldását a két párti kezdeményezéssel született megállapodásra: A megállapodást még jóvá kell hagynia a képviselőháznak is, és majd csak azután kerülhet rá Barack Obama elnök aláírása. Az elnök a szavazás után felszólította a képviselőházat, hogy fogadja el a megállapodást, amely révén elmarad a tervezett adóemelések és költségvetési lefaragások zöme.

Az éjféli határidő lejártával technikailag hatályba lépett ugyan a nagyjából 600 milliárd dolláros adóemelés és költséglefaragás, de ez a zárva tartó pénzpiacokra nem lesz hatással, és a megállapodás ténye önmagában is lehetővé teszi a tőzsdei zavarok megelőzését. A Fehér Ház és a kongresszusi vezetők abban reménykednek, hogy egy-két napon elküldik Barack Obama elnöknek aláírásra az elfogadott megállapodást, így az adófizetők semmit sem fognak érzékelni abból, hogy a megszorító csomag tulajdonképpen hatályba lépett.

A képviselőház várhatóan helyi idő szerint kedd délben ül össze, hogy szavazzon a csomagról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik