Nagyvilág

Részegen, lopott autóval száguldozott a kifutópályán

Schiphol repülőtér (schiphol, )
Schiphol repülőtér (schiphol, )

A brit férfi az amszterdami repülőtéren kötött el egy autót szenteste, majd a felszállópályákra hajtott. Senki sem tudja, hogy miért.

„Ilyesmit csinál az ember, ha részeg” – indokolta meg a miértet a holland rendőrség szóvivője, akinek elmondása szerint az eset miatt egyszer sem volt senki veszélyben. Szerencsére ugyanis szenteste alapból nagyon gyér a forgalom az egyik legnagyobb európai repülőtérnek számító Schipholon, és amikor a meg nem nevezett brit férfi ott autókázott, egyetlen érkező vagy induló gép sem volt kifutópályán  – írta a Daily Mail.

A lap közlése szerint a részeg brit hajnali egy és két óra között hajtott rá a Schiphol repülőtér pályáira, miután az egyik kapu vészkijáratán kijutott az aszfaltra, és elkötötte az egyik dolgozó ott parkoló autóját. A férfi pár percet furikázott a széles betoncsíkokon, mielőtt a rendőrség letartóztatta.

Az esetről szóló beszámolók szerint a férfi nagyon részeg volt. A rendőrségi szóvivő elmondása szerint „sok idő fog telni, mire kijózanodik” és ki lehet hallgatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik