Nagyvilág

Ezreket tett hajléktalanná a karácsonyi tűzvész

Tűzvész pusztított a Fülöp-szigeteki főváros, Manila egyik nyomornegyedében kedden. A szerencsétlenség hét ember halálát okozta és ezreket tett hajléktalanná. A feldühödött lakók agyonvertek egy gyújtogatónak hitt férfit és kövekkel dobálták meg a tűzoltókat - közölték szerdán a helyi hatóságok.

A tűzoltóparancsnok elmondása szerint az agyonvert férfi részeg volt, de nem ő okozta a hatalmas tüzet San Juan külvárosban, hanem gyerekek, akik a karácsonyra meggyújtott gyertyákkal játszottak az egyik házban. A lángok gyorsan tovaterjedtek, és mintegy ötezer ember otthona kiégett.

Összesen 13-an sérültek meg, köztük két tűzoltó és egy önkéntes is. Utóbbiakat türelmetlen helybéliek dobálták meg kövekkel, mert lassúnak ítélték munkájukat, és megpróbálták kiragadni kezükből a locsolótömlőt, hogy saját házukat oltsák. Amikor a tűzoltók egy szűk sikátorba próbáltak behatolni, hogy ott oltsanak, egyiküket ütni kezdték a lakók, és egy rendőrnek kellett őt kimenekítenie. A dühöngők két tűzoltókocsit is megrongáltak.

A fedél nélkül maradtakat egy tornateremben és sátrakban helyezték el. A rendőrség vizsgálatot indított a halálos végű ütlegelés ügyében, de még senkit sem vettek őrizetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik