Nagyvilág

Tűzoltókat lőttek le Amerikában

Egy lángokban álló épülethez mentek ki, lövések várták őket. Ketten életüket vesztették a golyózáporban.

A tűzoltókat helyi idő szerint hajnali fél hatkor riasztották az Ontario-tónál fekvő Rochester elővárosában, Websterben. Éppen elhagyták járművüket, hogy egy lángokban álló épület oltásába kezdjenek, amikor legalább négyüket lövések érték. Ketten azonnal meghaltak, a két sebesült állapota válságos – közölte Gerald Pickering websteri rendőrfőnök. Az lövöldözőt lelőtte egy rendőr.

A rendőrség különleges egységének kellett kimentenie a környező házak lakóit, ugyanis, mivel a tüzet nem sikerült elfojtani, három környező ház is lángra kapott, és egy autó is kiégett.

Tíz nappal ezelőtt 26 embert, köztük 20 kisgyereket lőtt agyon Connecticut amerikai állam egyik kisvárosa, Newtown általános iskolájában egy fegyveres ámokfutó. Barack Obama amerikai elnök a múlt héten alelnökét, Joe Bident bízta meg azzal, hogy összefogja a fegyverhez jutás és fegyverbirtoklás ellenőrzésével kapcsolatos kormányzati munkát. Az elnök kilátásba helyezte, hogy a kongresszus jövőre jogszabályt is alkot a fegyverellenőrzésről.

Az Egyesült Államokban évente 31 ezer ember életét oltja ki lőfegyver, ebből 17 ezer az öngyilkosságok száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik