Nagyvilág

Putyin befogadná Depardieu-t

Útlevelet ajánlott Gérard Depardieu-nek az orosz elnök, Vlagyimir Putyin.

Depardieu a múlt héten jelentette be, hogy lemond francia állampolgárságáról az őt ért méltatlan vádak miatt, amelyek azt kifogásolták, hogy Belgiumban vett ingatlant, hogy ezzel kibújjon a francia adózás alól.

Lépését még a francia elnök is elítélte, és „szánalmasnak” bélyegezte. A rázúdult össztűz miatt mélyen megbántott színész a Le Monde című napilap szerint három országot is megnevezett, ahol tárt karokkal várnák: Belgiumot, Montenegrót és Oroszországot – írta egy angol nyelvű portál.

Depardieu azt találta mondani, hogy Putyin elnök már útlevelet is küldött neki. Az orosz államfő sajtótitkára azonban kijelentette: a színész bizonyára csak tréfált, mert erről ő mit sem tud.

Putyin a történtek után barátjának nevezte Depardieu-t, és leszögezte, a francia hatóságok nyilván nem akarták megbántani, ugyanakkor „mint bármely közhivatalnoknak, nekik is védeniük kell az irányelveiket”. Mint mondta: tudja, hogy a színész franciának tartja magát, és nagyon szereti hazáját, és biztos abban, hogy hamarosan túl lesz élete e nehéz időszakán.

Ugyanakkor hozzáfűzte: „Ha Gérard Depardieu valóban orosz letelepedési engedélyt vagy útlevelet akar – akkor az már el is van intézve.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik