Nagyvilág

Kígyók keltek ki egy hároméves szekrényében

textilmintás barnakígyó (textilmintás barnakígyó,)
textilmintás barnakígyó (textilmintás barnakígyó,)

A kisgyerek a kertben találta a hét tojást, amit a szobájában helyeztek el anyukájával. Csak azt nem tudták, hogy a tojások nem egy madáré voltak, hanem világ egyik legveszélyesebb mérges kígyójáé.

Az ausztráliai Townsville-ben élő kisfiú pár hete találta a tojásokat, miközben a hektárnyi területű családi birtokon játszott, majd egy anyjától kapott műanyag ételhordóba rakva a szobájában tárolták el azokat, egy szekrényben – jelentette a helyi sajtó. A hároméves Kyle Cumming szerencséjére nem ő, hanem édesanyja volt az, aki a héten felfedezte, hogy a tojásokból nem édes kismadarak, hanem már újszülöttként is halálos mérges kígyók keltek ki a tojásokból.

Az anyát érthető módon nagyon felzaklatta az eset, főleg, hogy elmondása szerint utálja a kígyókat. Rémülete csak még jobban nőt, amikor kiderült, a világ második legveszélyesebb kígyófajtájából tekergett hét darab a kis dobozban. A textilmintás barnakígyó Ausztrália leghalálosabb hüllője, és a legtöbb halálos kígyómarást ennek a fajnak a számlájára írják.

Az ausztrál sajtóban megszólaltatott szakértők elmondása szerint a textilmintás barnakígyók már rögtön a tojásból kikelve képesek halálra marni egy embert. A barnakígyó mérge neurotoxinok és antikoagulánsok életveszélyes keveréke, mely súlyos belső vérzéseket, valamint szív-, tüdő- és veseelégtelenséget okozva öl.

A kisgyereknek a szakértők szerint kétszer is óriási szerencséje volt. Először akkor, amikor nem találkozott a tojásokat őrző anyakígyóval, amely azonnal rátámadt volna a fészket dézsmáló kisfiúra. Másodszor akkor, amikor nem ő, hanem anyja találta meg a kikelt tojásokat. A gyerek ugyanis szinte biztosan megpróbálta volna megérinteni a kiskígyókat, amelyek azonnal támadtak volna.

A kígyókat végül a dobozzal együtt egy közeli vadrezervátumba vitték, ahol szabadon fogják azokat engedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik