Nagyvilág

140 kilós Big Mackel gyakorolnak a kórházban

elhizas(210x140)(2).jpg (elhízás, )
elhizas(210x140)(2).jpg (elhízás, )

Svéd ápolók emelgetnek extrasúlyos tesztbábut, hogy készek legyenek bármilyen gyorséttermi áldozat mozgatására.

A műpáciens neve nem véletlenül Big Mac, egy igazán hízlaló ételről akarták elnevezni.

A gyakorlatozás az Uppsalai Egyetemi Kórházban folyik. Célja, hogy a személyzet könnyebben és szakszerűen boldoguljon a túlsúlyos betegekkel, akikből mind több akad Svédországban is. A skandináv államban a férfiak felén van kisebb-nagyobb súlytöbblet, a nők mezőnyében a hányad csak egyharmad.

A kórház eddigi tömegrekorder betege 2 mázsa 40 kilót nyomott.  Bár ilyen extratömegű pácienssel ritkán van dolguk az ápolóknak, egyre több az olyan beteg, akit csakis csapatmunkával lehet megemelni, méghozzá jól összehangolttal, különben az ápolók is súlyosan megsérülhetnek, nem beszélve arról, ami a beteggel történne, ha elejtenék. Emiatt szervezték a szakmai súlyemelő tanfolyamot, és megfelelő gyakorlóbábut rendeltek.

Big Mac természetesen életnagyságú, a külseje gumihabból készült, belül viszont homokkal, műanyag gömbökkel van töltve. Az ólomsúlyú betegeket nem elég megemelni tudni, utána megfelelően mozgatni is kell őket. Big Macen ezt is tudják  gyakorolni – adta hírül a The Local című svéd lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik