Nagyvilág

Kétszázhúszmillió forint egy bajuszért!

dollár (dollár, )
dollár (dollár, )

Epilepszia a háttérben.

A választási kampányban ajánlott fogadást ugyan megnyerte, ennek ellenére mégis megvált bajuszától Davix Axelrod. Obama elnök egyik legfőbb tanácsadója mindezzel egymillió dollárt gyűjtött, az összeget az epilepsziában szenvedők megsegítésére ajánlotta fel.

Az ötvenhét éves stratéga egy pénteki televíziós műsorban hagyta leborotválni a védjegyévé vált arcszőrzetét. “Levágjuk. Vannak emberek, akik sokkal többet vesztettek egy bajusznál az epilepszia miatt” – mondta Axelrod.


Előtte

Az amerikai elnök tanácsadója negyven éve viselt bajuszt, ami manapság már igen divatjamúltnak számít az amerikai politikai életben.

A jótékonysági akció során többek közt George Clooney és Tom Hanks is kivette részét az adakozásból. Az első adományok egyike az Obamát élesen bíráló Donald Trump ingatlanmogultól érkezett. Az üzletember elmondta, azért vett részt, mert a kezdeményezés jó célt szolgált.

David Axelrod november elején tett ígéretet arra, hogy megválik bajuszától, ha Obama csak egyben is veszít az “ingaállamok” közül Michiganben, Minnesotában vagy Pennsylvaniában. Ez ugyan nem történt meg, a politikai stratéga mégis búcsút intett bajuszának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik