Nagyvilág

Sok nőnek fontosabb a kutyája, mint a férje

Egy brit felmérésből az is kiderült, egyesek rendszeresen csevegnek is a házikedvencekkel, de van, aki tőlük vár tanácsokat párkapcsolati kríziseire is.

A National Office of Animal Health (NOAH) tanulmánya megmutatja, mennyire képesek ragaszkodni az emberek kedvenceikhez. 1000 kisállat-tulajdonost kérdeztek meg. Megdöbbentő tényekre mutatott rá a vizsgálat: A nők negyede képes pusztán azért szakítani egy férfival, mert házi kedvencük nem kedveli lovagjukat. A pasiknál csak 10 százalék ez az arány.

A megkérdezett nők fele bevallotta, hogy elsőként kutyáját vagy macskáját köszönti, mikor hazaér.  A válaszadók 20 százaléka rendszeresen cseverészik a kedvencével, például az időjárásról, sőt párkapcsolati tanácsokat fogadnak el a jószágoktól.

A megkérdezettek 60 százalékuk együtt ünnepli az állatokkal a születésnapokat, anyák napját vagy a Valentin napot.

Az is kiderült, hogy 40 százalék kockáztatná saját életét, ha kedvence veszélybe kerülne. A nők harmada gondolkodás nélkül otthagyja az ágyát és a földre fekszik beteg kedvence mellé.  A válaszadók fele mindemellett semmilyen pénzt nem sajnálna beteg állata meggyógyításáért, pedig ezeknek a szerető gazdiknak szintén a fele felejti el a rendszeres oltásokat.

Meglepő a vizsgálatnak az a megállapítása is, hogy sokan inkább a dohányzásról vagy a saját ennivalójukról mondanának le, mint hogy kedvencükre kevesebb pénzt költsenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik