Nagyvilág

Meghalt a legidősebb ember és a legmagasabb nő

Az Egyesült Államokban elhunyt Besse Cooper, a világ legidősebb embere. Kínában nyilvánosságra hozták, hogy novemberben életét vesztette a világ legmagasabb nője.

Elhunyt a világ legidősebb embere

A 116 esztendős Besse Coopert helyi idő szerint kedden este Georgia állam Monroe nevű városában, egy idősotthonban érte a halál.

A hírt az asszony fia, Sidney Cooper közölte a nyilvánossággal. Cooper szerint édesanyja szervezetét az elmúlt hét végén egy vírus támadta meg, de hétfőre szinte teljesen meggyógyult. Olyannyira, hogy kedden új frizurát csináltatott magának és a televízióban megnézett egy karácsonyi filmet. Hirtelen azonban légzési problémái támadtak, halálát is ez okozta.

Besse Cooper 1896. augusztus 26-án született.

 

Meghalt a világ legmagasabb nője

A 236 centiméteres kínai Jao Tö-fen a múltban többször szerepelt a hírekben. Ismert volt, hogy a rendellenes növekedését az agyalapi mirigyben, a hipofízisben keletkezett daganat váltotta ki. Ez okozta, hogy 13 éves korában már 185 centiméter magas volt.

Az orvosok már gyerekkorában felfedezték a tumort, a műtétet azonban állítólag azért utasították el, mert a családnak nem volt erre 4000 jüanja, ami mintegy 140 ezer forintnak felel meg. A hírek szerint ugyanakkor a szülők lányukat cirkuszban mutogatták, hogy némi pénzhez jussanak.

Az “óriás” hölgy régóta különböző betegségekkel küszködött. Szülőfalujában Anhui tartományban érte a halál 40 éves korában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik