Nagyvilág

A mentőhajó is elsüllyedt a török viharban

Hajószerencsétlenségek a Fekete-tenger törökországi partjainál. Egy teherhajó elsüllyedt, egy másik felborult, a mentésükre érkezett hajó pedig sziklának ütközött.

A szenet szállító orosz teherhajó Isztambul közelében lett a habok martaléka. 12 fős legénységét – 11 ukrán és egy orosz matrózt – a parti őrség helikopterrel és mentőhajókkal keresi. A mentés közben azonban az egyik mentőhajó sziklának ütközött és elsüllyedt.

A mentőhajón lévők közül ketten meghaltak, az orosz hajó legénységéből négy tengerészt megmentettek, egyet halva találtak. Tíz embert még keresnek, akik közül hárman szintén a mentőhajón tartózkodtak.

A Volgo Balt 199 hajó Saints Kitts és Nevis zászlaja alatt Oroszországból tartott Antalya török kikötőbe, és kedden tűnt el a radarról, vészjeleket nem adott le.

A vihar következtében felborult másik hajó 14 fős legénysége is bajba került, az ő kimentésükre is bevetették a török parti őrséget. A BBC Adriatic nevű hajó Antigua és Barbuda zászlaja alatt hajózik.

A török Parti Biztonság Igazgatóság vezetője, Salih Orakci elmondta, hogy „a tenger rendkívül viharos, ami megnehezíti a mentést, de Isten akaratából megmentjük azt a hajót” (mármint a BBC Adriaticát).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik