Nagyvilág

Eltiltották az italozástól az amerikai katonákat

Tiltakozó japánok (japán, tilatkozás, amerikai katonák, )
Tiltakozó japánok (japán, tilatkozás, amerikai katonák, )

Túl sok bűncselekményt követtek el lerészegedve, ezért a döntés.

Az amerikai hadsereg megtiltotta minden Japánban szolgáló tengerészgyalogosa számára, hogy a támaszpontok területén kívül alkoholt fogyasszanak, miután a közelmúltban a haderő kötelékébe tartozó személyek számos bűncselekményt követtek el a szigetországban – jelentette a Kyodo japán hírügynökség.

Az amerikai hadsereg korábban éjszakai kijárási tilalmat is bevezetett, hogy elejét vegye a további rendbontásoknak. Okinava szigetén – amely a Japánban állomásozó mintegy 50 ezer amerikai katona felének ad otthont – szombat óta minden amerikai katonára kiterjedő szesztilalom van érvényben.

A szigorításokra azután került sor, hogy a japán hatóságok októberben nemi erőszak gyanújával őrizetbe vettek két amerikai katonát Okinaván. Ugyanakkor az incidenseknek az éjszakai kijárási tilalom sem vetett véget, miután az elmúlt hetekben további négy amerikai katonát vettek őrizetbe Japánban, egyebek közt ittas vezetés és birtokháborítás gyanúja miatt.

Salvatore Angelella főparancsnok, a szigetországi amerikai erők vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy a szaporodó incidensek rontják a csapatok harckészültségét. Emellett a bűncselekmények miatt a Pentagon egyik legfőbb kelet-ázsiai bázisának számító Okinaván tovább romlott a lakosság és az amerikai hadsereg amúgy is feszült viszonya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik