Nagyvilág

Elkeseredett olasz fiatalok

depresszió (depresszió)
depresszió (depresszió)

Boldogtalanok és külföldre akarnak vándorolni a 11 és 31 év közötti olasz fiatalok - derült ki egy nemzetközi felmérés Olaszországra vonatkozó adataiból.

A világ 24 országában 15 ezer fiatalt kérdezett ki egy amerikai médiacég. A felmérés szerint a mai 11-31 évesek iskolázottabbak, tudatosabbak, határozottabbak, mint elődeik, többre vágynak, jártasabbak a technológiában és erős bennük az együttműködési készség.

Az ehhez a korcsoporthoz tartozó olasz fiatalok száma 12 millió, ami az olasz lakosság 20 százalékával egyenlő. Világképüket a Corriere della Sera című lap aggasztónak nevezte. Az ifjak ugyanis többnyire boldogtalannak mondták magukat. Náluk csak a japán, a szingapúri és az egyiptomi kortársaik pesszimistábbak. Még a gazdasági válságtól jobban sújtott spanyol és görög fiatalok is jobban érzik magukat az olaszoknál.

Az olasz fiatalok 70 százaléka ugyanakkor büszke arra, hogy olasznak született, viszont hatvan százalékuk gondolja úgy, hogy jobb lenne külföldön élni. Nemzetközi tekintetben az ezt vallók átlaga 34 százalék – derült ki a kutatásból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik