Nagyvilág

Tíz gyerek meghalt a szíriai bombázásban

Szíria (szíria, )
Szíria (szíria, )

A szíriai hadsereg vasárnap Damaszkusz környékét bombázta, ahol az előző nap több mint 50-en haltak meg a harcokban, különösen azokban, amelyek egy, már gyakorlatilag a felkelők kezén lévő katonai repülőtér körül zajlottak.

Helyi lakosok és aktivisták beszámolója szerint a szíriai hadsereg MIG vadászgépei egy játszóteret is bombáztak egy Damaszkusz melletti faluban. Tíz gyermek meghalt, mind 15 évesnél fiatalabbak voltak. A légicsapásnak 15 sebesültje is van, köztük két nő.

A hadsereg egy észak-déli sávra vonta össze erőit, közben pedig a felkelők keleten és északon jelentős területeket foglaltak el a Bassár el-Aszad elnökhöz hű alakulatoktól.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű jogvédő szervezet közölte, hogy a felkelők az éjjel a déli Deraa tartományban megtámadtak egy határőrtábort, majd reggelre visszavonultak onnan, mert tartottak attól, hogy légitámadás éri őket. A hadsereg ezután visszafoglalta a tábort.

A felkelők vasárnapra csaknem teljesen elfoglalták a Damaszkusztól 15 kilométerre keletre lévő Mardzs esz-Szultán-i katonai repülőteret, és megsemmisítettek ott két harci helikoptert, amelyekkel a hadsereg korábban rendszeresen támadta a térségben lévő városokat és falvakat – közölte szintén az emigráns megfigyelőközpont.

A szervezet beszámolt arról, hogy a szombati erőszakos cselekményekben 85-en haltak meg országszerte, ebből a főváros környékén 16 katona és 31 felkelő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik