Nagyvilág

Bűnösnek vallotta magát egy magyar nő Amerikában

Bűnösnek vallotta magát egy nemzetközi banki csalással és internetes levélhamisítással vádolt magyar nő a Tennessee állambeli Nashville-ben - közölte szerdán a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

A 34 éves B. Beatrix elismerte, hogy az eBay-en és más internetes kereskedelmi oldalakon eladó gépkocsikat hirdetett meg, ám a vásárlók, miután átutalták a vételárat az általa megadott bankszámlákra, sohasem jutottak hozzá a járművekhez. A bűncselekmény-sorozatot csoportosan követték el, a bűnszövetkezet két tagja ellen augusztusban emelt vádat a szövetségi nagyesküdtszék.

A múlt héten a másik magyar vádlott – az FBI közleménye szerint bizonyos K. Aleksandar – is bűnösnek vallotta magát. A férfi hamis magyar útlevelek birtokában nyitott 17 számlát a Bank of America észak- és dél-karolinai fiókjaiban, mindegyiket más néven. A férfit a Tennessee állambeli Madisonban, a nőt pedig a Georgia állambeli Kennesawban fogták el, amikor hamis magyar iratokkal bankszámlát akartak nyitni.

A duó összesen 36 embert csapott be, a két magyar által okozott kárt 550 ezer dollárra becsülik. B. Beatrix vallomása szerint K. a pénz nagy részét átutalta a páros külföldön tartózkodó bűntársainak.

A magyar nőt öt évig terjedő szabadságvesztéssel és 250 ezer dolláros bírsággal sújthatják. Ügyében februárban hirdetnek ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik