Nagyvilág

Gyászol a világ egyik legjobb étterme

Életét vesztette közlekedési balesetben Hongkongban a világ egyik legjobbjának tartott angliai étterem, The Fat Duck két fiatal szakácsa.

A brit állampolgárságú, 34 éves Ivan Aranto Herrera Jorge és a 30 éves svéd Carl Magnus Lindgren egy taxiban utazott az egykori brit gyarmaton, amikor egy lejtőről lefelé haladó emeletes autóbusz elszabadult, és gépkocsijukat egy másik emeletes busznak préselte. A balesetben meghalt a taxisofőr is, és megsebesült 57 ember.

A két sztárséfet a három Michelin-csillagos étterem vezetője, Heston Blumenthal azonosította a hullaházban, és „kivételes tehetségűnek” nevezte az áldozatokat.

A Londontól nyugatra fekvő Brayben működő éttermet a világ legjobbjának választotta 2005-ben a Restaurant című szakfolyóirat. Ezt a címét azóta elvesztette, de még idén is a 13. helyen áll a világ vezetői konyhafőnökei és éttermi kritikusai által összeállított listán.

Hongkongi lapok szerint az elszabadult autóbusz vezetője rosszullét miatt vesztette el ellenőrzését a tömegbalesetet okozó jármű fölött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik