Nagyvilág

Nem lesz politikus az ecuadori szamár

Biztosan nem lesz képviselő a „Senor Burro”, vagy „Mr. Szamár” névre hallgató négylábúból, mivel ecuadori fiatalok erőfeszítései ellenére Guayaquil város tanácsa megtagadta a szamár választási jegyzékbe vételét.

Ecuadorban jövő februárban esedékes a következő parlamenti választás. Csütörtökön volt az utolsó nap a jelöltek regisztrációjára. Guayaquil lakói pedig népes tömeggel érkeztek a helyi választási iroda elé, hogy jelöltként regisztráltassák pártfogoltjukat, Senor Burrót, a szamarat.

A városi tanács azonban be sem engedte a lelkes csoportot az épületbe, így meghiúsult az, amiért a közösség tagjai hónapokon át küzdöttek, vagyis, hogy Mr. Szamárra is szavazni lehessen a választásokon.

A csoport állítása szerint véresen komolyan gondolta az akciót, céljuk az volt, hogy a választási tudatosságot erősítsék az emberekben. Így azonban Mr. Szamár népes támogató tábora ellenére is kimarad a februári megmérettetésből, pedig a Twitteren már több mint ezren követték minden megnyilvánulását a kis híján politikusi pályára lépett szamárnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik