Nagyvilág

Félszáz milliárd forintos lottónyeremény

Az EuroMillions nevű lottójáték egyik legnagyobb nyereményét sikerült bezsebelnie egy francia játékosnak.

A szerencsés nyertes hazájában rekordot jelentő 169,8 millió eurót (48,4 milliárd forintnak megfelelő összeget) kapott azért, mert övé volt az egyetlen héttalálatos szelvény. Nyereményével maga mögé utasította hazájának eddigi csúcstartóját, egy mindmáig ismeretlen calvadosi férfit, aki a 2011. szeptember 13-i sorsoláson több mint 162 millió euróval (46,2 milliárd forint) lett gazdagabb.

A francia játékosé volt az egyetlen héttalálatos szelvény, és nyereményével maga mögé utasította hazájának eddigi csúcstartóját, egy mindmáig ismeretlen calvadosi férfit, aki a 2011. szeptember 13-i sorsoláson több mint 162 millió euróval (46,2 milliárd forint) lett gazdagabb.

A mostani szerencsés játékost valószínűleg korántsem keseríti el a gondolat, hogy 169,8 millió eurójával “csupán” az EuroMillions lottó harmadik legnagyobb nyereményét sikerült bezsebelnie. A csúcstartó egy brit házaspár, amely idén augusztusban 190 millió eurót (54,2 milliárd forint) nyert a játékon.

A francia szerencsejáték-vállalat nem árulta el, hogy a keddi győztes az ország mely részéből származik. A Challenge magazin szerint bárki is legyen a szerencsés nyertes, immár ő a 221. leggazdagabb francia ember. A győztesnek hatvan napja van rá, hogy átvegye nyereményét.

A páneurópai lottó történetének második legnagyobb nyereményét 2011. júliusában vitte el egy Nagy-Britanniában élő házaspár: a nyerteseknek akkor 185 millió euró (52,7 milliárd forint) ütötte a markát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik