Nagyvilág

Négyezer szavazatot kapott Charles Darwin

Közel négyezer szavazat érkezett Charles Darwinra a georgiai Athens-Clarke megyében, miután a választókerületben egy megrögzött kreacionista jelölt indult.

Paul Broun olyan nyilatkozatokkal vonta magára a szavazók haragját, amelyek egyike például az evolúcióról megállapította, hogy az “hazugság, egyenesen a pokol legmélyebb bugyrából”. A Darwinra leadott négyezer szimbolikus szavazat azonban még így sem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza az ellenjelölt nélküli Broun győzelmét.

A republikánusok rendkívül konzervatív Tea Party mozgalmához tartozó képviselőjelölt még szeptemberben egy templomban tartott beszédében tagadta az ősrobbanást, az evolúciót, az embriológiát, ezért ellenfeleinek egy csoportja a Facebookon létrehozott Darwin for Congress-csoportban szorgalmazta, hogy aki nem ért egyet Brounnal, az írja fel a szavazólapra a 19. századi angol természettudós nevét.

A kreacionisták – akik közül számosan a Tea Party hívei – nem ismerik el az evolúciót, a Biblia teremtésről szóló fejezeteit szó szerint értelmezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik