Nagyvilág

Nyelvi akadály állította meg a rablókat

brit rendőrség (nagy-britannia, rendőrség, )
brit rendőrség (nagy-britannia, rendőrség, )

A nyelvtudás hiánya mentett meg egy kínai éttermet. A dolgozók ugyanis nem értették, mit akarnak a maszkos fegyveresek, akik végül üres kézzel távoztak.

A három férfi természetesen a bevételt szerette volna megszerezni, amikor rátörtek a floridai Orlandóban lévő kínai étterem alkalmazottjaira. Ezt közölték is velük, fegyverrel adva nyomatékot a követelésnek. A gond csak az volt, hogy mindezt angolul tették. A rablás idején ott lévő három kínai alkalmazott ugyanis egy szót sem értett abból, hogy mit akarnak, mert csak kínaiul, egészen pontosan kantoniul beszéltek – írta az Orlando Sentinel.

Az egyre frusztráltabbá váló rablóknak sehogy sem sikerült rávezetni a nyelvi gondokkal küszködő kínaiakat arra, mit akarnak. Az sem segített, hogy egyikük fejéhez fegyvert nyomott az egyik rabló, a földre kényszerítve a kínait, miközben két társa a pénztárgépet kezdte el püfölni. A pénzt így sem tudták megszerezni, és végül kénytelenek voltak üres kézzel távozni. A rendőrség közlése szerint a rablás közben lövés is dörrent, de azt gondolják, hogy csak véletlenül sült el egy fegyver.

A három pórul járt rablót, akik egy közeli falon átugorva menekültek el, végül könnyedén el is fogták a rendőrök, egy keresőkutya segítségével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik