Nagyvilág

Obama: A java még hátravan

obama és családja (barack obama és családja)
obama és családja (barack obama és családja)

Az elnököt, feleségét, Michelle Obamát és két lányukat, Sashát és Maliát mennydörgő tapssal fogata a több ezer támogató.

Megtartotta győzelmi beszédét az Amerikai Egyesült Államok újraválasztott elnöke, Barack Obama, Chicagóban. Huszonöt perces gyújtó hangú beszédében az amerikai elnök hangsúlyozta: az amerikai nép együtt, egy nagy családként halad előre, és “a java még hátravan” – tette hozzá.

“Minden nehézség ellenére a legtöbben közülünk osztoznak az Amerika jövőjével kapcsolatos reményekben” – jelentette ki. “Erre kell haladnunk. Előre!” – mondta egyik híres kampányszlogenjét ismételve. Mint hangsúlyozta, kompromisszumokra van szükség ahhoz, hogy előrevigyék az országot. Kijelentette: találkozni kíván Mitt Romney republikánus párti elnökjelölttel, hogy megvitassák, hogyan tudnak együttműködni. Úgy fogalmazott, lehet, hogy ádázul csatáztak, de csupán azért, mert mindketten mélységesen szeretik az országot.

Elmondása szerint együtt akar működni mind a demokrata, mind a republikánus párt vezetőivel a deficit csökkentésében, az adótörvények és a bevándorlási reformok kidolgozásában. Kijelentette, dolgozni fog azon is, hogy megszabadítsa Amerikát a kőolajfüggőségtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik