Nagyvilág

Halálos áldozatokat szed a havazás Kínában

havazás, kína (havazás, kína)
havazás, kína (havazás, kína)

Vészhelyzetet hirdettek a heves hóviharok miatt.

Az extrém időjárásnak eddig legalább két halálos áldozata van Kínában. Áldozatául esett a heves havazásnak a kínai Nagy fal megmászásával próbálkozó két idős japán turista az észak-kínai Hopej tartományban, harmadik társukat pedig még keresik. A 62 és 68 éves nő egy hat emberből álló csoportnak volt a tagja, akik a Nagy fal elhagyatott szakaszához másztak fel, szombaton reggel.

A hóviharok következtében Észak-Kínában több autópályát is lezártak, így Pekingben, Hopej és Sanhszi tartományokban, valamint Belső-Mongóliában. Az időjárás fennakadást okozott a Csinghaj-Tibet és a Csingtao-Jincsuan vonalon is.

A fővárosban vasárnap közel 60 milliméter csapadék hullott, melyre 1951 óta nem volt példa ebben az időszakban. Hajtien kerületben 40 órán át folyamatosan esett a hó, itt 96 milliméter a hótakaró vastagsága. 12 órás várakozásra kényszerültek az autók a Peking-Tibet autópálya patalingi szakaszán, ahol 40 centméter hó hullott

Az országos meteorológiai központ narancssárga jelzést adott ki az ország északi részére, mert az előrejelzések szerint heves széllökések és további lehűlés várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik