Nagyvilág

Harmincegy embert ölt meg Son-Tinh

Nem csak Sandy az egyetlen gyilkos vihar, ami az elmúlt órákban lecsapott. A Délkelet-Ázsiát sújtó tájfun áldozatainak száma harmnicegyre nőtt.

Hét emberéletet követelt Vietnámban a Son-Tinh nevű tájfun, amely korábban a Fülöp-szigeteken és Kínán is végigsöpört, s ezzel 31-re növekedett a természeti csapás áldozatainak száma.

A 150-200 kilométer/órás sebességű széllel érkező trópusi ciklon Vietnám északi részén, a Ha Long-öböltől nyugatra érte el a partot hétfőn. A vietnámi katasztrófavédelmi iroda jelentése szerint hét ember vesztette életét, öt eltűnt és negyvenhárom megsérült. Az anyagi károk is jelentősek: 13 ezer házat és 19 ezer hektár rizsföldet tett tönkre a tájfun.

Múlt héten, amikor huszonnégy ember halálát okozva a Fülöp-szigeteken tombolt, a Son-Tinh még trópusi viharnak számított. A Kelet-kínai-tengeren átkelve érte el a szél sebessége a 149 kilométer/órás sebességet, és ezzel tájfunná erősödött.

Szijjártó is ott van

Mindeközben a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is Vietnamban van. Szijjártó Péter szerdán részt vesz a fővárosban, Hanoiban a magyar-vietnami gazdasági vegyes bizottság soron következő ülésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik