Nagyvilág

Oroszországba futott a rendőrök elől

Orosz nagykövetség Washington (washington, orosz nagykövetség, )
Orosz nagykövetség Washington (washington, orosz nagykövetség, )

Az ittasan okozott balesete után futva elmenekülő amerikai férfi egy kerítésen átugorva Washington legjobban őrzött nagykövetségén találta magát. Másfél óra és a titkosszolgálat közbelépése kellett, hogy átadják az amerikai rendőrségnek.

A 34 éves amerikai férfi valószínűleg nem is sejtette, hogy Oroszország washingtoni nagykövetségénél áll, amikor az őt üldöző rendőr legnagyobb meglepetésére átugrott az előtte lévő kerítésen, hogy lerázza. Végül nem jutott messzire, hiszen mégiscsak az amerikai főváros egyik legjobban őrzött területére sikerült beszöknie, ahol hamar az orosz biztonsági erők vendégszeretetét élvezhette – közölte az NBC a helyi rendőrségre hivatkozva.

Ezek után már az amerikai elnökök biztonságára is ügyelő Secret Service segítségére is szükség volt a helyzet megoldásához, amelynek ügynökei másfél órán át tárgyaltak az orosz biztonsági erőkkel a férfi átadásáról. Az orosz felségterületen lévő férfit végül átadták az amerikai hatóságoknak. A férfit kórházba szállították, és több vádat is emeltek ellene a balesettel kapcsolatban. A szövetségi hatóságok azonban nem indítottak eljárást ellene azért, mert behatolt egy nagykövetség területére – írta a Washington Post. – A férfi valószínűleg azért választotta a menekülést, miután felborult terepjárójával, mert korábban már volt börtönben ittas vezetés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik