Nagyvilág

Saját gyászszertartására ért haza

Saját halottvirrasztására toppant be egy férfi Brazíliában, annyira megrémítve családját, hogy többen szétfutottak, mások pedig elájultak – közölte kedden a brazil rendőrség.

A 41 éves Gilberto Araujo holttestét fivére azonosította Alagoinhas városának hullaházában, majd elvitte anyjuk házába, hogy a helyi szokás szerint éjszaka virrasszanak felette. Már csak pár óra volt a temetésig, amikor a „halott” beállított anyjához, teljes épségben.

Mint kiderült, egy másik férfival tévesztették össze, aki külsőre nagyon hasonlított rá. Ráadásul mindketten autómosóként dolgoztak, márpedig az egész kavarodás azzal kezdődött, hogy vasárnap a városban híre kelt: lelőttek egy autómosót. A férfi csak másnap értesült a félreértésről, amikor gyanútlanul gyalogolt az utcán, és egy barátja meglátta. Miután a barát felocsúdott döbbenetéből, elmesélte Araujónak, hogy családja anyja házában gyászolja.

A férfi odasietett, a rokonok zöme pedig azt hitte, kísértetet lát. Miután magukhoz tértek, és megbizonyosodtak, hogy Araujo valóban él, már nagy volt az öröm. Az elhunytról – valódi személyazonosságán kívül – a rendőrség mást nem közölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik