Nagyvilág

Pucér férfiak lepték el Bécs utcáit

A férfiasságukat is megmutató pucér focisták plakátokon jelentek meg az osztrák fővárosban. A Leopold Múzeum egyik kiállítását reklámozó posztereken a panaszáradat miatt végül ki kellett takarni a kényes részeket.

A Leopold Múzeum Nackte Männer című tárlatát egy gigantikus pucér szoborral népszerűsítették, az ő férfiasságát nem takarták el, nem úgy, mint a kiállítás poszterein pózoló csupasz modellekét.

Egy óriási meztelen férfiról készült alkotással hirdeti magát Bécsben aLeopold Múzeum Nackte Männer (Pucér férfiak) című tárlata, amelyet október tizenkilencedikétől január tizennyolcadikáig lehet megtekinteni Bécsben. A női meztelenség egyáltalán nem ritka a képzőművészetben, de a meztelen férfit mindeddig elhanyagolták, ezért jött létre ez a tárlat.

A kiállítás a felvilágosodás korától a napjainkig tartó időszakot öleli fel. Téma az egymással versenyző férfiassági eszményképek. Olyan ismert művészek alkotásait lehet megtekinteni, mint például Albrecht Dürer, Peter Paul Rubens, Paul Cézanne, Auguste Rodin, Gustav Klimt, Edvard Munch, Giovanni Giacometti, Egon Schiele, Maria Lassnig, Andy Warhol, Alfred Hrdlicka, Günter Brus, Robert Mapplethorpe, Keith Haring, Heimo Zobernig

A tárlatot a szervezők több száz óriásplakáttal is népszerűsítették, ám kénytelenek voltak eltakarni a fotókon pózoló három pucér focistát, ugyanis több száz panasz érkezett, az egyik helyi lakos azzal fenyegetőzött, hogy maga festi le a modellek férfiasságát, ha nem tüntetik el a hímtagokat a köztérről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik