Nagyvilág

Megnősült a baltás gyilkos

Safarov(960x640)(1).jpg (safarov, )
Safarov(960x640)(1).jpg (safarov, )

Safarov a kiszabadításáért küzdő honlap készítőjét vette el a hétvégén.

Komoly biztonsági intézkedések közepette házasodott a napokban a budapesti baltás gyilkosságért elítélt Ramil Safarov, akit elnöki kegyelemmel azonnali hatállyal szabadlábra helyzetek, miután Magyarország augusztus végén kiadta Azerbajdzsánnak – írja az index.

Azeri lapinformációk szerint a magyarországi gyilkosságért 2007-ben életfogytiglanra ítélt katonatiszt a múlt hétvégén tartotta esküvőjét

A beszámolók szerint Safarov Baku egyik drága éttermében tartott a ceremóniát, amelyet komoly biztonsági intézkedések kísértek. A vendégektől begyűjtötték mobiljaikat is, hogy ne készülhessenek felvételek az eseményről, ahol előadóművészek hazafias dalokkal szórakoztatták az egybegyűlteket.

A 35 éves katona kiválasztottja az a Shabnam Gulmammadova volt, aki a börtönbüntetés ideje alatt négy éven át működtette a magyarra, angolra és németre is lefordított Ramil Safarov kiszabadítását követelő honlapot.

Safarov a NATO békepartnerségi programja keretében 2004-ben érkezett Magyarországra egy három hónapos nemzetközi kurzusra. A tanfolyamon személyi ellentétek alakultak ki közte és az örmény hallgatók között. Safarov állítása szerint az örmények provokálták, ezért egy éjjel a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kollégiumában baltával agyonverte alvó katonatársát. Magyarország augusztus végén adta ki Azerbajdzsánnak, ahol megérkezése után Ilham Aliyev elnök rögtön kegyelemben részesítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik