Külföld
aratás (aratás, )

Az EP támogatja a kohéziós és agrártámogatások fenntartását

Kiss Gábor
Kiss Gábor

2012. 10. 11. 13:00

Az Európai Parlament költségvetési bizottsága csütörtökön elfogadta a 2014-2020-as időszak pénzügyi kerettervéről szóló időközi jelentését, amely a kohéziós és az agrárkiadások szinten tartását támogatja.

Surján László kereszténydemokrata EP-képviselő magyar szempontból rendkívül fontosnak nevezte, hogy a jelentés értelmében az említett kiadásokat legalább a 2007-2013-as keretterv szintjein kell tartani 2014 után is.

A bizottsági jelentés az EP jelenlegi tárgyalási álláspontját tartalmazza, és azt a képviselők várhatóan még a témával foglalkozó novemberi EU-csúcs előtt, plenáris ülésen erősítik meg – közölte a politikus.

Surján László emlékeztetett arra, hogy a parlament csak igent vagy nemet mondhat a tanács rendelettervezetére, azt nem módosíthatja.

A parlament ugyanakkor folyamatosan tudatja azokat a prioritásokat, amelyek számára fontosak. Ennek a folyamatnak része ez a jelentés is, amely jelzi: mi szükséges a parlamenti támogatáshoz – írta közleményében a magyar néppárti EP-képviselő.

“Néppárti siker, hogy a parlament, tavaly júniusi első jelentése óta, minden megnyilatkozásában kiemelten fontos területként kezeli a kohéziós politikát és a közös agrárpolitikát. A források szinten tartásának szükségességében egyetértés van a képviselők között” – értékelte a szavazás eredményét Surján László.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.