Nagyvilág

Obamáék késve tartották házassági évfordulójukat

Barack Obama amerikai elnök és a first lady, Michelle Obama szombaton, három nap eltéréssel végül megünnepelte 20. házassági évfordulóját, amelyet az első elnökjelölti televíziós vita miatt kellett elhalasztaniuk.

Az elnöki pár az alkalmat egy kettesben elköltött vacsorával tette emlékezetessé a Four Seasons hotel Bourbon Steaks éttermében, Washington előkelő Georgetown negyedében.

Épp egy hónappal az elnökválasztás napja előtt Obama egy napra kiszállt a kampányesemények hajszájából. Előzőleg, a szerdai tévévita felvezetéseként gyűlések kimerítő sorozatán vett részt, a Denverben megtartott első vitát azonban a tévénézők 67 százaléka és az amerikai sajtó szerint is a republikánus jelölt, Mitt Romney nyerte meg.

Aznap este a közönség előtt feleségének címezve Obama azt mondta, ő volt “a Föld legboldogabb embere”, amikor Michelle két évtizeddel ezelőtt igent mondott neki.

“Úgyhogy, édesem, boldog évfordulót kívánok neked, s csak annyit ígérek, hogy egy év múlva nem 40 millió ember előtt fogunk ünnepelni” – mondta az elnök, megnevettetve a közönséget.

Az Obama házaspár 1992. október 3-án fogadott örök hűséget egymásnak.

Az elnök konvoját mindenhová elkísérő kicsiny újságírócsapat Obamáék szombat esti randijának helyszínére is velük tartott, de egyetlen pillanatot sem sikerült elcsípniük az elnöki pár több mint kétórás kikapcsolódásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik