Nagyvilág

Esküvői lövöldözés Moszkva központjában

pisztoly (fegyver, )
pisztoly (fegyver, )

Orosz rohamrendőrök tartóztattak fel a Kreml közelében egy esküvői menetet, amelynek tagjai örömükben a levegőbe lövöldöztek.

A zömében dagesztáni származású személyekből álló násznépet szállító gépkocsioszlopot a Leningrádi sugárúton tartóztatta fel vasárnap délután a fővárosi rendőrség különleges osztaga. Szemtanúk szerint a közlekedési szabályokat sorozatosan megsértő, nagy sebességgel haladó konvoj járműveiben ülők kézifegyverekből lövöldöztek a levegőbe, hangoskodásukkal megsértették a közrendet, és több alkalommal is balesetveszélyes helyzeteket okoztak azzal, hogy figyelmen kívül hagyták a piros jelzést a kereszteződésekben.

Miután a közlekedési járőr felszólítására nem voltak hajlandók megállni, az ámokfutó esküvői menet útját végül az OMON egyik autóbusza állta el, mielőtt még behajthattak volna a Vörös térre. A rohamrendőrök tizenöt személyt állítottak elő, akiknél műanyag lövedékek kilövésére alkalmas önvédelmi tűzfegyvereket találtak.

A konvojban haladó személygépkocsik vezetői a helyszínen még megpróbáltak ellenállni a rendőri intézkedésnek, ezért az előállításukhoz némi rendőri erély alkalmazására volt szükség, és az esküvői bokrétáik mellé bilincsekkel is felruházták őket – írja a BaltInfo hírügynökség. A tudósításból nem derül ki, hogy az ifjú pár vajon hol tölti majd a mai „nászéjszakát”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik