Nagyvilág

Egy sziklán zúzta halálra magát a Skóciában eltűnt magyar

rendőrségi helikopter (rendőrségi helikopter)
rendőrségi helikopter (rendőrségi helikopter)

Még nem tudják, pontosan mi történt a Külső-Hebridákon. Az biztos, hogy a fiatalember jól felszerelkezve vágott neki a kirándulásnak.

A 27 éves férfi tíz napja indult túrázni a Skócia északnyugati partjai előtt fekvő Lewis sziget legnagyobb városából, Stornowayből, de szállására nem tért vissza. A helyi hatóságok hétfő este még csak annyit közöltek, hogy az eltűnt fiatalember holttestét találták meg a hétvégén.

A parti őrség szerdán a távirati irodának elárulta, hogy a férfit a sziget nyugati térségben, az Atlanti-óceán partjának közelében, egy sziklafal tövében találták meg a mentőegységek. Arra a kérdésre, hogy a férfi leeshetett-e a szikláról, és ez okozhatta-e a halálát, nem adtak érdemi választ, mert még nem zárták le a vizsgálatot.

Az ügyről – még az áldozat rendőrségi azonosítása előtt – a Stornoway Gazette című helyi hírportál is beszámolt. A lap szerint a korábban magát színészként is kipróbáló fiatalember két hónapja túrázott Nagy-Britanniában. Jól felszerelkezve, túrabakancsban, nagy hátizsákkal, benne esőálló sátorral, élénkzöld vízálló kabátban indult a kirándulásra a szigeten.

Lewis a Külső-Hebridák szigetcsoportjának legnagyobb szigete, területe csaknem 1800 négyzetkilométer, de mindössze 19 ezren lakják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik