Nagyvilág

Francia arisztokratákat vezetett meg egy csaló

Csaknem egy évtizeden át tartott uralma alatt egy francia arisztokrata családot egy férfi.

A francia sajtó által Gurunak elnevezett 48 éves Thierry T.-t az eljárás végén akár tízévnyi börtönre is ítélhetik. Többek között személyes szabadság megsértése, csalás, illetve az egyik áldozata ellen elkövetett erőszak miatt kell felelnie.

Thierry T. 1999-ben ismerte meg a nemesi származású Ghislaine de Vedrinest. Idővel közel került a család többi tagjához is, és kivívta bizalmukat. Elhitette velük ugyanis, hogy egy bűnszervezet fenyegeti őket, ő viszont – titkosügynökként – megvédi őket.

A nemesi család tizenegy tagját (a legfiatalabb 16, a legidősebb 86 éves) hatásosan manipulálta a férfi 2001 és 2009 között. Éveken át teljesen visszavonultan éltek a Monflanquinban lévő családi kastélyban, néhányan 2008-ban Oxfordba is követték a Gurut.

Ez idő alatt a férfi kifosztotta a család bankszámláit, és eladta a teljes vagyont. Az így megszerzett több mint 4,5 millió eurós vagyon nagy részét az ugyancsak vád alá helyezett Jacques G.-nek adta, akit Főnöknek nevez.

Az eljárás két hete alatt Marie-Elisabeth Bancal bírónő azt próbálja felderíteni, hogyan sikerült a 2009 októberében elfogott Thierry T.-nek teljesen uralma alá vonni a családot. Azt is vizsgálják, nem áll-e szekta az eset hátterében.

Therry T.-t tíz év, Jacques G.-t pedig öt év börtönbüntetésre is ítélhetik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik