Nagyvilág

Férjhez adta lányát a világ egyik leggazdagabb embere

Látványos ceremónia keretében adta férjhez vasárnap lányát a brunei szultán, az esküvőt 1700 szobás palotájában rendezték.

A 32 éves Hajah Hafizah Sururul Bolkiah hercegnő és 29 éves vőlegénye, Pengiran Haji Muhammad Ruzaini hivatalosan már csütörtök óta házasok, amikor aláírták a házassági szerződést.
A vasárnapi menyegző az egy hete tartó esküvői rendezvények csúcspontját jelentették a 350 ezer lakosú, olajban gazdag muzulmán szultánságban Borneó szigetének északi részén.

A kristálygyöngyökkel díszített, bézs és ezüst színű menyasszonyi ruhába öltözött mennyasszonyt 16 dárdákat, pajzsokat vivő testőr kísérte a trónterembe, ahol háromezer vendég gyűlt össze, köztük a thaiföldi kormányfő, a Fülöp-szigeteki államfő és a kambodzsai miniszterelnök.

A láthatóan ideges vőlegényt, aki a menyasszonyhoz hasonlóan bézs és aranybrokát öltözetet viselt, a menyasszonyhoz vezették, és a kezét Hassanal Bolkiah szultán a lánya homlokára helyezte, ami a hagyományok szerint az áldását jelenti.
A szultán az őfelsége fia címet adományozta a vőlegénynek.

A 66 éves szultánnak öt fia és hét lánya van, a hercegnő az ötödik gyermeke, és a helyi pénzügyminisztériumban dolgozik. Férje a miniszterelnöki hivatal alkalmazottja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik