Nagyvilág

Beperelte az iszlámellenes film készítőjét az egyik szereplő

Iszlám tüntető (iszlám, tüntető, )
Iszlám tüntető (iszlám, tüntető, )

Beperelte a Mohamed prófétát és az iszlámot gyalázó film készítőjét annak egyik női szereplője, aki halálos fenyegetéseket kapott, miután a film felkerült a YouTube videomegosztó portálra.

Cindy Lee Garcia színésznő keresetében azzal vádolja a film készítőjét, Sam Bacile-t – valódi neve Nakoula Basseley Nakoula -, hogy becsapta őt, mert elhitette vele, hogy egy sivatagi kalandfilmben fog szerepelni. Az állítja, hogy a forgatáskor szó sem esett Mohamedről, nem történt utalás vallásra sem, és nem volt tudomása a filmben megjelent szexuális tartalmakról.

A színésznő a Google-t, illetve a tulajdonában lévő a YouTube-ot is a bíróság elé kívánja idézi, és követeli tőlük, hogy vegyék le a filmet a videomegosztó portálról.

A színésznő azzal vádolja Nakoulát, a Google-t és a YouTube-ot, hogy megsértették a magánélethez fűződő jogait, tisztességtelen üzleti tevékenységet folytattak, engedélye nélkül használták filmbeli alakját és szándékosan érzelmi fájdalmat okoztak neki.

Az iszlámot gyalázó, Innocence of muslims című amerikai amatőr film múlt heti bemutatása haragos tiltakozásokat váltott ki az iszlám világban, tüntetők rohamozták meg az Egyesült Államok és a nyugati országok diplomáciai képviseleteit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik