Nagyvilág

Áltévéseket fogtak Nicaraguában

Tizennyolc mexikóit állítanak bíróság elé Nicaraguában azzal a váddal, hogy kilencmillió dollárt próbáltak átcsempészni a határon egy mexikói tévéstáb tagjainak adva ki magukat.

Julio Cesa Arias bíró kedden közölte: elegendő bizonyíték van ahhoz, hogy a 18 gyanúsított bíróság elé álljon. Perük december 3-án kezdődik.

A vádlottakat augusztusban vették őrizetbe a hondurasi határ közelében. Hat teherautóval érkeztek az országba, és azt mondták, hogy Costa Ricába tartanak. A teherautók a mexikói Televisa tévétársaság logóival voltak ellátva, a csoport pedig azt állította, hogy Facundo Cabral argentin énekes feltételezett gyilkosainak peréről kíván forgatni. A tévétársaság azonban közölte, hogy nem küldött forgatócsoportot Nicaraguába.

A teherautókban 9,2 millió dollár találtak a hatóságok, egyes bankjegyeken pedig kokainpor nyomai voltak. A nyomozóhatóságok szerint a hatalmas pénzösszeg egy drogszállítmány ellenértéke volt. A gyanúsítottak ügyvédjei követelték, hogy a bíróság ejtse a vádat, mert az ügyészség csupán feltételezésekre építi a bírósági ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik