Nagyvilág

Súlyos merénylet Kabulban – külföldiek haltak meg

Külföldieket szállító kisbuszt robbantott fel egy öngyilkos merénylő a kabuli repülőtér közelében. A terrorcselekményben legalább kilenc ember meghalt.

Egy afgán felkelőcsoport vállalta magára a merénylet elkövetését, s közölte, hogy azt bosszúból hajtotta végre az iszlámellenes amerikai film bemutatásáért.

Az áldozatok közül nyolcan egy nemzetközi légi közlekedési vállalat alkalmazottai, akik a repülőtéren dolgoztak. A kilencedik áldozat pedig a busz afgán vezetője. A detonációban nyolc afgán megsebesült.

Röviddel a merénylet után a Hezb-e-Iszlami nevű afgán iszlamista felkelőcsoport magára vállalta a merénylet elkövetését, s közölte, hogy bosszúból hajtotta végre a Mohamed prófétát és az iszlámot gyalázó amatőr filmért. Zubair Szedikki, a szervezet szóvivője azt mondta, hogy egy nő robbantotta fel magát a busz közelében.

A rendőrség viszont azt közölte, hogy a merénylő egy személygépkocsival rohant neki a kisbusznak egy benzinkút közelében. A detonáció erejére jellemző, hogy a robbanás helyszínétől 50 méterre röpítette el a kisbuszt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik