Nagyvilág

Titkolják, hol húzta meg magát a baltás gyilkos

Még apja sem tudja, hol lehet Ramil Safarov. Azt azonban biztosra veszi, hogy fia teljesíti kötelességét, és a hadsereg rendelkezésére áll, ha kell.

Senki sem tudja, hol lehet az örmény katonatársát a magyar fővárosban brutálisan meggyilkoló azeri tiszt. Apja egy interjúban azt mondta, hogy csak megérkezése napján találkozott vele, azóta nem látta. Nem jár haza, és azt sem árulta el, hol lakik most.

„Azt mondták nekem, hogy jól van” – tette hozzá Sahib Safarov. Azt azért megjegyezte: gyermeke az azeri hadsereg tisztje, és a védelmi minisztérium rendelkezésére áll – írta pénteken a News.Az azeri hírportál.

Magyarország a múlt pénteken adta át Azerbajdzsánnak az életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt bűnözőt, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek. Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal.

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a napokban kijelentette: Budapest elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését. Orbán Viktor kormányfő a közrádió péntek reggeli műsorában arról beszélt, hogy Magyarország nemcsak jóhiszeműen, hanem az európai jogi hagyományt, előírásokat, civilizációs normákat betartva járt el az azeri baltás gyilkos kiadatása ügyében. „Ez a történet nem Magyarországról szól, hanem két másik országról, ez nem a mi konfliktusunk” – tette hozzá.

Mindeközben több magyar képviseletnél tüntetést szerveztek örmény szervezetek, és szinte tapintható a minket övező gyűlölet az örmény fővárosban. A Jerevánban élő magyarok egy része félve lép ki az utcára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik