Nagyvilág

Rendőrt gázolt halálra Ferrarijával

Tizenkét évi börtönbüntetésre is ítélhetik Csaleo Juvidjának (Chaleo Yoovidhya), a Red Bull thaiföldi társalapítójának, a délkelet-ázsiai ország egyik leggazdagabb emberének unokáját, amiért Ferrarijával halálra gázolt egy rendőrt.

A 27 éves Vorajut Juvidjának (Worayuth Yoovidhya) egyrészt emberölésért kell felelnie, ehhez társul még a cserbenhagyás és az ittas vezetés bűntette is – közölte csütörtökön a thaiföldi rendőrség.

Juvidja hétfőn ütötte el autójával a motoros rendőrt, akinek testét hosszan vonszolta maga után. A nyomozók a holttesttől vezető benzinnyomot követve jutottak el a gázoló házáig. A nyomokból ítélve a Red Bull-örökös legalább 100 kilométeres sebességgel száguldott Bangkok belvárosában, amikor elgázolta a motoros rendőrt.

A bangkoki rendőrfőnök csütörtökön elbocsátott egy nyomozót, mert az megpróbálta eltussolni az ügyet, a család sofőrjének a nyakába varrva a közlekedési bűncselekményt.

Vorajut Juvidja fél éve elhunyt nagyapja, Csaleo Juvidja 1984-ben az osztrák Dietrich Mateschitzcel közösen dobta piacra a Krating Daeng (angolul: Red Bull) nevű energiaitalt. A sokféle vállalkozással foglalkozó Csaleo Juvidja halála után becslések szerint több mint ötmilliárd dolláros vagyont hagyott utódaira, családját a negyedik leggazdagabbnak tartják Thaiföldön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik