Nagyvilág

„A magyar zászló helyett Orbán Viktor fotóját égessetek!”

Örmények haragja (magyar zászló, )
Örmények haragja (magyar zászló, )

Egyre duzzad az a Facebook-csoport, mely bocsánatot kérne az örményektől a magyar kormány nevében. A The Armenian Weekly címlapon hozza hírt.

Már csaknem tízezer lájkolója van a „Hey Armenia, sorry about our Prime Minister” (azaz Hé, Örményország, elnézést kérünk a miniszterelnökünkért) nevű Facebook-csoportnak, amely pár órával az azeri baltás gyilkos kiadása és az azt követő diplomáciai botrány után jött létre a Facebookon. A közösségről címlapon ír a The Armenain Weekly nevű örmény internetes újság.

A Weekly részletesen említi a magyarok hozzászólásait. Például, hogy többen írják, a magyar kormány helyett is szégyellik magukat, sokan pedig azt, hogy addig nem hagyják abba a tiltakozást, míg nem születik valamilyen megnyugtató fejlemény az ügyben.

A Weekly megszólaltat egy Bécsben élő magyart is, aki szerint a Safarov-ügy olyan, mintha a magyar kormány hátba szúrta volna Örményországot, miközben saját nemzetét is megcsalta.

Zászló helyett Orbánt

Egy, az örmény újság által megkérdezett magyar blogger szerint még ilyen indulatok mellett sem lett volna szabad a magyar zászlót elégetni, hisz az az embereket szimbolizálja, és nem a kormányt. Ahelyett inkább Orbán Viktor fotóját kellett volna eltüzelni – teszi hozzá a blogger.

A Weekly cikkéhez az örmény hozzászólók közül többen megköszönik a magyarok bocsánatkérését, és sokan azt írják, valóban hiba volt a zászlóégetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik