Nagyvilág

A világ legöregebb családja

idős-kezek (idős pár kéz)
idős-kezek (idős pár kéz)

Az egyik olasz családtól elvette a díjat egy másik olasz család. A testvérek együtt 846 évesek.

Néhány napig tartott csak a Szardínián élő Melis család rekordja, amelyben a kilenc testvér összéletkora 818 évet tesz ki. Az északkelet-olaszországi Venetóból jelentkezett Perenzin család ennél is idősebb.

A még életben levő tíz Perenzin testvérből a százéves Melinda a legidősebb, a hetvenkét éves Vittoria a legfiatalabb. Testvéreikkel együtt összesen 846 évesek – Perenzinék mondhatják tehát magukat a világ legidősebb családjának. Riccardo 92 éves, Maria 90, Ester 88, Ilario 86, Novella 84, Irene 80, Irma 78, Renata 76, és mindannyian jó egészségnek örvendenek. Hosszú életük titka az, hogy egészségesen táplálkoznak, és nem hagyták el a Bellunóhoz közeli Cesiomaggiore környékét, ahol születésük óta élnek. Kivételt egyedül Vittoria képvisel, aki a mai napig misszionárius nővérként dolgozik az afrikai Kongóban – írták olasz újságok.

A Perenzin testvérek azután jelentkeztek, hogy a Guinness Rekordok Könyve a szardíniai Meliséket kiáltotta ki rekordtartónak. Melisék ugyan csak kilencen vannak, Perenzinék pedig tízen, s az előbbiek körében az átlagéletkor magasabb, de „a legidősebb család” címe valójában a venetóiakat illetné meg – vélték olasz lapok.

Perenzinéknak 26 unokájuk, 36 dédunokájuk és 23 ükunokájuk van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik