Nagyvilág

Felrobbantotta lánya barátját az apa

Német rendőr (német, rendőr, )
Német rendőr (német, rendőr, )

A férfinek nem tetszett, hogy a fiú 14 éves lányával jár. Benzint locsolt szét a 17 éves tinédzser lakásában, akit a robbanás kirepített az harmadik emeletről.

Kapcsolódó cikkek

Gyilkosság gyanújával tartóztatott le a kölni rendőrség egy 52 éves férfit, aki „többé-kevésbé beismerte”, hogy a fiú halálát okozta – írta a TheLocal című lap, egy rendőrségi szóvivőre hivatkozva. A weboldal beszámolója szerint a 17 éves fiú hétfő este hívta fel kétségbeesve a rendőrséget azzal, hogy valaki éppen be akarja törni lakása ajtaját. Pár perc múlva pedig egy nagy robbanás repítette ki az ablakon.

Egy ügyészségi szóvivő elmondta: a férfinak sikerült bejutnia a lakásba, ahol nagy mennyiségű benzint locsolt szét. A gyúlékony anyag azonban nem csak egyszerűen lángra kapott, hanem a párolgó benzingőznek köszönhetően berobbant, teljesen megsemmisítve a lakást.

Az apát akkor fogták el, amikor bejelentkezett egy közeli kórházba, égési sérülésekkel. A hatóságok elmondása szerint a férfi azért követte el tettét, mert nem tetszett neki, hogy a tinédzser 14 éves lányával járt – közölte a Der Spiegel. A rendőrség szándékos emberölésként kezeli az esetet.

A tűzoltóság közlése szerint a társasházban még két ember sérült meg könnyebben, akik közül az egyik egy első emeleti ablakból ugrott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik