Nagyvilág

Kiugrálva mentették életüket a kigyulladt hőlégballon utasai – halottak

hőlégballon (hőlégballon)
hőlégballon (hőlégballon)

Többen meghaltak, néhány embert újra kellett éleszteni és sok a súlyos sérült is. A hőlégballon a vihar miatti kényszerleszállás közben kigyulladt, a többség kiugrott a kosárból.

Négy ember meghalt, több mint kéttucatnyi pedig megsebesült, amikor csütörtökön kényszerleszállás közben kigyulladt egy turistákat szállító hőlégballon Ljubljana közelében – adta hírül a Delo című szlovén napilap internetes kiadásában.

A kosárban 32 ember tartózkodott – közöttük hat gyermek –, akik közül négyen életüket veszítették, 28-an pedig különböző fokú sérüléseket szenvedtek, amikor a gondolából kiugorva megpróbáltak elmenekülni a lángok elől. A ljubljanai kórházban tíz embert kellett újraéleszteni, nyolcan még mindig életveszélyes állapotban vannak – olvasható a horvát és szlovén internetes médiában.

A baleset okainak kivizsgálását a rendőrség megkezdte. Nem hivatalos információk szerint csütörtök reggel öt órakor két hőlégballon szállt fel, amelyek a reggeli órákban hirtelen kitörő viharban kényszerleszállást hajtottak végre. Az egyik sikeresen földet ért, a másik azonban fának ütközött és kigyulladt.

„Eltört a szelep, és szivárogni kezdett a gáz. Nagy lett a forróság, majd lángok csaptak fel” – nyilatkozta a baleset egyik sérültje. Egy másik utas szerint a ballon túl gyorsan ereszkedett, és a talajnak csapódott, aminek következtében néhányan – köztük ő is – kiestek a kosárból. A hőlégballon a földnek ütközés után ismét felemelkedett, és akkor kapott lángra a gondolája.

Szlovéniában nagyon népszerűek a három-négy órás időtartamú hőlégballon-utazások a turisták körében, a szlovének gyakorta ünnepelnek – például – születésnapokat a levegőben. A hőlégballon-repüléseket csak szép időben tartják meg, csütörtök reggel azonban Ljubljana körzetében hirtelen vihar támadt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik