Nagyvilág

Feljelentették Madonnát szentpétervári koncertje miatt

Az amerikai énekesnő melegellenes aktivisták szerintmegsértette "a helyi kulturális hagyományokat" azzal, hogy a homoszexuálisok iránti toleranciára szólította fel közönségét.

Kilenc szentpétervári lakos – az Orosz Állampolgárok Szakszervezete nevű csoport tagjai – jelentette fel az énekesnőt a homoszexualitás “propagandáját” tiltó törvény megsértése és “erkölcsi károkozás” címén, és 333 millió rubel (több mint 10 millió dollár) jóvátételt követelnek tőle, a koncert szervezőitől, illetve a koncertnek helyet biztosító létesítménytől.

A feljelentők ügyvédje, Alekszandr Pocsujev szerint védencei azért a “hatalmas erkölcsi szenvedésért” követelik a hatalmas összegű kártérítést, amelyet Madonna melegbarát megnyilatkozásai miatt szenvedtek el. Mint elmondta, a felperesek egy része jelen volt az augusztus kilencedikén tartott szentpétervári koncerten, mások a sajtóból, a koncertről készült videofelvételekből értesültek az énekesnőnek a melegek melletti kiállásáról.

Szentpéterváron helyi törvény tiltja a homoszexualitás nem elítélő jellegű megemlítését; a jogszabály alapján 500 ezer rubelig terjedő bírság szabható ki, s már meg is büntettek számos embert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik