Nagyvilág

Leomlott a kínai nagy fal

Nagy Fal (kína, Nagy Fal)
Nagy Fal (kína, Nagy Fal)

Több napon át tartó heves esőzések után dőlt össze a fal egy szakasza. A leomlott rész közelében pedig repedések jelentek meg.

A Hopej tartományban található falszakasz még hétfőn omlott le, miután a hegyekből nagy mennyiségű esővíz zúdult az építményre – közölte a kínai állami hírügynökség, helyi tisztségviselőkre hivatkozva. A Xinhua híre szerint egy 36 méter hosszú rész dőlt össze, de a mellette lévő részek is megrongálódtak. Több helyen repedéseket találtak.

A hivatalos kínai hírügynökség hírében nem említik meg, de helyiek szerint nem csak a szokatlanul erős esőzések, hanem a fal közelében végzett építkezések is hozzájárultak a falomláshoz – írta a Daily Mail. A brit lap idézett egy helyi tisztségviselőt, aki azt nyilatkozta, hogy „több dolog is közrejátszott, köztük az építkezés”.

A hírügynökség közlése szerint szakértők azóta már eltakarították a romokat, és megerősítették az omlásveszélyes részeket. A helyreállítási munkákat megkezdték. Az érintett falszakaszt a Ming-dinasztia (1368–1644) alatt építették fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik