Nagyvilág

Varangyszopás – a leghülyébb amerikai városnév

Az Arkansas államban található „Toad Suck” települést választották a legszerencsétlenebb városnévnek egy felmérésben. A mezőny olyan erős volt, hogy „Majomszemöldök” csak a tízedik lett.

„Ha lenne olimpiai versenye a szerencsétlen városneveknek, az Egyesült Államok biztosan érmes lenne, ha nem aranyat szerezne” – jelentette ki a legszerencsétlenebb amerikai városnevek listáját elkészítő családfakutató weboldal szóvivője. A findmypast.com által hét, angol nyelvű országban elvégzett felmérés után elkészült tízes lista olyan erős lett, hogy olyan nevek maradtak le, mint a texasi „Ki Gondolta Volna Ezt” (Who’d Thought It), a coloradói „Névtelen” (No Name), vagy az új-mexikói „Elefántfenék” (Elephant Butte) – írta a Daily Mail.

A több amerikai lapban is megjelent eredmények szerint a legkínosabb településnév az Arkansas-folyónál található „Toad Suck” lett. A „varangy” és „szívás/szopás” szavakból álló név a legenda szerint egy, a folyón lévő kocsmáról kapta a nevét, ahol hajósok álltak meg egy kis italozásra, és a helyiek szerint „addig szopják ott az üveget, amíg fel nem fújódnak, mint egy varangy”.

„Varangyszopás” a Georgia állambeli „Klimaxot” (Climax), és az oregoni „Unalmasat” (Boring) előzte meg a dobogón. A listára még olyan településnevek került fel, mint az oklahomai „Szajha” (Hooker), az Illinoisban  található „Csótányváros” (Roachtown) vagy a kaliforniai „Civódásfalva” (Squabbletown – igen, a „town” nem falu, de magyarul így sokkal jobban hangzik – a szerk.)

Az utolsó, tízedik helyen áll a Kentucky államban lévő „Majomszemöldök” (Monkey’s Eyebrow). A Daily Mail cikke szerint a nevet a térképen majomfejet formázó megyéjéről kapta a település.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik