Nagyvilág

Clint Eastwood Obama ellen

Világhírű támogatóval gazdagodott elnökválasztási kampányában Mitt Romney: az amerikai republikánusok várható elnökjelöltjét, Barack Obama fő riválisát ugyanis támogatásáról biztosította Clint Eastwood.

Számos világhírű film, köztük a Piszkos Harry-széria, valamint a Nincs bocsánat és a Millió dolláros bébi ma is rendkívüli népszerűségnek örvendő főszereplője, illetve rendezője helyi idő szerint péntek este az Idaho állambeli Sun Valleyben egy adománygyűjtő rendezvényen jelentette be, hogy a hivatalban lévő elnökkel, Obamával szemben Mitt Romneyt támogatja.
“Az Egyesült Államoknak minden korábbinál jobban Romneyra van szüksége. Én rá fogok szavazni” – fogalmazott a 82 esztendős sztár, aki bejelentésével szemtanúk szerint igencsak megörvendeztette az amerikai konzervatívok valószínű elnökjelöltjét.

A világhírű színész és rendező visszaemlékezett arra, hogy először mintegy 10 évvel ezelőtt találkozott a republikánus politikussal, aki akkor Massachussets állam kormányzói tisztségéért szállt harcba, Eastwood pedig a Titokzatos folyó című filmjét forgatta a keleti parti államban. “Akkoriban azt gondoltam, ez a fickó túl jóvágású ahhoz, hogy kormányzó legyen, de elnöknek jó lenne” – élcelődött Eastwood, hozzátéve, hogy az évek múlásával egyre többet gondolkozott ezen.
“Úgy gondolom, hogy az országnak fellendülésre van szüksége” – indokolta Romney támogatását Eastwood, hozzátéve, hogy bízik abban: hatalomra kerülése esetén Romney “visszaállít egy tisztességes adórendszert”.

Eastwood februárban a Fox televíziónak még azt nyilatkozta, hogy nem áll egyetlen politikus mellett sem, noha a Superbowl szünetében sugárzott Halftime in America című hirdetésben vállalt narrátori szerepe miatt sokan úgy gondolták, hogy Barack Obama pártját fogja majd.

A hollywoodi filmcsillagok javarésze hagyományosan a demokrata párti jelölteket támogatja a választásokon, Obama legnevesebb támogatói között van George Clooney és Barbra Streisand is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik