Nagyvilág

Traktorral gázolt át a rendőrautókon

Hét rendőrautót zúzott le egy amerikai férfi egy seriffhivatal parkolójában egy „szinte elpusztíthatatlan” traktorral. A rendőrök már csak a pusztítás után vették észre mi történt. Üldözőbe venni azonban már nem tudták. Nem volt mivel.

A Vermont államban található seriffhivatalt döbbent szemtanúk hívták fel, amikor látták, ahogy egy férfi hatalmas traktorjával a parkoló autókra támad – jelentette a helyi wcax.com. Egyikük elmondta: az elkövető biztosra ment, és még vissza is tolatott egyes autókra, hogy teljesen tönkretegye azokat. Aztán egyszerűen kihajtott egy közeli útra, és  elmenekült.

Amikor a rendőrök kiértek, a traktor már el is hagyta a parkolót, hét autóroncsot hagyva maga után. A rendőrök pedig csak nézni tudták a távolodó traktort, amit nem tudtak üldözőbe venni, köszönhetően annak, hogy az összes járművük használhatatlanná vált. Az elkövetőt, a 34 éves Roger Piont végül Newport város rendőrei állították meg, nagyjából három kilométerre a seriffhivatal épületétől.

Phil Brooks seriffhelyettes jellemzése szerint a traktor „nagyon nagy, és nagyon piros volt”, és „úgy nézett ki, mint egy harci jármű”. A New York Daily News információi szerint Pion egy „szinte elpusztíthatatlan” Case MX255 típusú traktort használt az autók szétzúzásához. A lap szerint a nyolckerekű jármű kilenc tonna súlyú, és átszámítva nagyjából 30 millió forintba kerül.

A helyi rendőrség közlése szerint Pion valószínűleg bosszúból hajtott át a seriffhivatal járművein, miután az előző hónapban letartóztatták marihuánabirtoklásért, valamint azért, mert ellenállt a vele szemben intézkedő rendőröknek. Most újabb vádakra számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik